deutsch
magyar
Információs Központ
DAAD Magyarországon
Hírek
Továbbtanulás
Kutatás
Ösztöndíjak
Intézményi programok
Nyelvtanulás
Nyelvvizsgák
Volt ösztöndíjasok
Linkek
Rendezvények
GYIK
Letöltés
Kontakt
DAAD - Deutscher Akademischer Austauschdienst
DAAD - Deutscher Akademischer Austauschdienst
Home

Üdvözöljük a Német Felsõoktatási Információs Központ honlapján!

A Német Felsõoktatási Információs Központot 2002-ben azzal a céllal hozták létre, hogy a németországi továbbtanulás és kutatás iránt érdeklõdõ magyaroknak tanácsot adjon, valamint információs rendezvényekkel és egyéb tevékenységekkel felkeltse a magyar hallgatók, diplomások és kutatók figyelmét a kitûnõ lehetõségekre, amelyeket a német felsõoktatási intézmények rövidebb vagy hosszabb tanulmányi, kutatási tartózkodásra kínálnak.

Amit kínálunk Önnek

Érdeklõdik a németországi továbbtanulás vagy kutatás iránt? Szeretne egyetemi, fõiskolai tanulmányokat Németországban folytatni, vagy cserehallgatóként rövidebb idõt egy német felsõoktatási intézményben tölteni, esetleg a magyar diplomája után még egy német végzettséget is szerezni? Vagy szeretne kutatóként, doktoranduszként egy bizonyos ideig Németországban kutatni?

Ezekben az esetekben érdemes a Német Felsõoktatási Információs Központhoz fordulnia! Személyesen, telefonon vagy interneten állunk a rendelkezésére (ld. "Elérhetõség"), és a következõket nyújtjuk Önnek:

  • Tájékoztatás és tanácsadás németországi továbbtanulással vagy kutatással kapcsolatos általános kérdésekben
  • Tanácsadás a németországi tervei megvalósításához, és az esetleg igénybe vehetõ ösztöndíjlehetõségekrõl
  • Sokféle kiadvány és információs anyag a németországi továbbtanulásról valamint kutatásról

Továbbá szívesen veszünk részt a magyar felsõoktatási és egyéb tudományos intézmények információs rendezvényein, elõadással vagy információs standdal.

Az összes tájékoztató és tanácsadó tevékenységünk ingyenes. Várjuk a látogatását illetve kapcsolatfelvételét!


Tulajdonképpen mit is takar a "DAAD"?

A DAAD a világ legnagyobb, a hallgatók és kutatók nemzetközi cseréjét támogató szervezet. Egyesületként mûködik, amelynek tagja a legtöbb németországi felsõoktatási intézmény, a finanszírozása pedig nagyrészt a német szövetségi kormány forrásaiból történik. Így az összes német egyetem és fõiskola kapcsolódik a DAAD programjaiba. A németek külföldi tanulmányait, kutatásait ugyanúgy támogatja mint az egész világból érkezõ külföldiek németországi tanulási, kutatási törekvéseit.

A DAAD számos partnerkapcsolatot és közös projektet támogat a magyar és német egyetemek és fõiskolák között, de egyéni ösztöndíjakat is nyújt, amellyel minden évben sok fiatal magyarnak azt a ehetõséget adja, hogy eljusson Németországba.Goethe-Institut Deutsche Botschaft TestDaF Fernstudienzentrum
Impresszum © DAAD-Informationszentrum Budapest
DAAD Links
DAAD-Informationszentren weltweit
A budapesti Német Felsõoktatási Információs Központ része egy globális hálozatnak, amelyhez kb. 50 német felsõoktatási információs központ tartozik a világ minden részén.
DAAD Information Centres worldwide
A budapesti Német Felsõoktatási Információs Központ része egy globális hálozatnak, amelyhez kb. 50 német felsõoktatási információs központ tartozik a világ minden részén.