deutsch
magyar
Információs Központ
DAAD Magyarországon
Hírek
Továbbtanulás
Kutatás
Ösztöndíjak
Intézményi programok
Nyelvtanulás
Nyelvvizsgák
Volt ösztöndíjasok
Linkek
Rendezvények
GYIK
Letöltés
Kontakt
DAAD - Deutscher Akademischer Austauschdienst
DAAD - Deutscher Akademischer Austauschdienst
Home


Nyári egyetemi ösztöndíj felsõoktatási hallgatóknak és diplomásoknak

  • 3-4 hét nyári tanfolyam német egyetemen vagy fõiskolán
  • Magyarországi felsõoktatási intézmények hallgatói számára, akik legalább két lezárt tanulmányi félévvel és minimum A2-es szintû német nyelvtudással rendelkeznek.
  • alapképzésen (bachelor) lévõ hallgatók:másodévtõl pályázhatnak. Pályázni utolsó tanulmányi évben csak akkor lehetséges, ha a felsõoktatási intézmény igazolja, hogy a hallgató az alapképzés után közvetlenül mesterképzésen folytatja a tanulmányait, és az intézmény részérõl lehetséges.
  • mesterképzésen (master) lévõ hallgatók: az elsõ tanulmányi éven pályázhatnak (az utolsó évben nem!)
  • ösztöndíj összege: 950 €, utazási támogatás: 225€
  • Jelentkezési határidõ: december 1.

Tájékoztató anyagok a pályázáshoz

Kérjük pontosan olvassa el az alábbi dokumentumokat!

Benyújtandó pályázati anyagok (FIGYELEM! VÁLTOZÁS!)

A pályázás a DAAD portálon keresztül online történik, amely a www.funding-guide.de ösztöndíjas adatbankból érhetõ el. Kérjük olvassa el figyelmesen a magyar nyelven letölthetõ pályázati útmutatót és a pályázati portálon található pontos kiírást is. 2019-tõl a pályázathoz nem szükséges professzori ajánlólevelet mellékelni.

Német nyelvtudását az alábbi nyelvvizsgákkal igazolhatja: onSET-Deutsch, TestDaF, Goethe Intézet nyelvvizsgái, DSD, DSH, telc Deutsch, ÖSD nyelvvizsgák. A nyelvtudásnak legalább az Európai Referenciakeret szerinti A2 besorolásnak kell megfelelnie. A legaktuálisabb nyelvvizsga-bizonyítvány nem lehet egy évnél régebbi, kivéve a B2, vagy afeletti szintû nyelvvizsgák esetén.

Azoknak a pályázóknak, akik nem rendelkeznek a fent felsorolt nyelvvizsgákkal vagy B2 szint alatti, de 1 évesnél régebbi nyelvvizsgákkal rendelkeznek, Budapesten, Debrecenben, Pécsett vagy Szegeden részt kell venniük egy a DAAD lektor által szervezett nyelvi teszten, az ún. OnSet teszten. A lektorok listáját és elérhetõségeiket megtalálja honlapunkon. Budapesten a budapesti lektorok által szervezett számítógépes tesztekre több alkalommal, várhatóan szeptember közepétõl kerül sor. A pontos helyszíneket és idõpontokat szeptember közepén közzétesszük a www.onset.de oldalon, ahol regisztráció után jelentkezhetnek a tesztre.

 

Goethe-Institut Deutsche Botschaft TestDaF Fernstudienzentrum
Impresszum © DAAD-Informationszentrum Budapest
DAAD Links
Találja meg személyes ösztöndíját!
A DAAD ösztöndíj adatbázisában saját, egyéni kritériumok alapján (pl. szakterület stb.) találja meg a DAAD és egyéb szervezetek ösztöndíjprogramjait.
(angol változat itt)
Kötelezõ olvasmány DAAD ösztöndíjakra pályázóknak
Magyarországra vonatkozó specifikus információk a DAAD magyarországi ösztöndíjkínálatához - pontosan olvassa el és vegye figyelembe!

Tájékoztató a pályázáshoz
Általános tájékoztató a DAAD ösztöndíjakra történõ pályázáshoz.