deutsch
magyar
Információs Központ
DAAD Magyarországon
Hírek
Továbbtanulás
Kutatás
Ösztöndíjak
Intézményi programok
Nyelvtanulás
Nyelvvizsgák
Volt ösztöndíjasok
Linkek
Rendezvények
GYIK
Letöltés
Kontakt
DAAD - Deutscher Akademischer Austauschdienst
DAAD - Deutscher Akademischer Austauschdienst
Home

Ösztöndíjak a németországi továbbtanuláshoz és kutatáshoz


A magyar hallgatóknak és kutatóknak a németországi továbbtanuláshoz és kutatáshoz különbözõ szervezetek kínálnak ösztöndíjakat. Részben olyan ösztöndíjakról van szó, amelyek a magyar és a német partner felsõoktatási intézmények közötti csereprogram keretében jönnek létre. Ehhez tartozik az Európai Unió által finanszírozott Erasmus program is. Ennek a programnak a keretében lehetõség nyílik többek között tanulmányi ösztöndíjakra, külföldi gyakorlatra és okatatásra. Feltétele, hogy a küldõ és fogadó felsõoktatási intézménynek megfelelõ kétoldalú megállapodása legyen.

Ezenkívül léteznek különbözõ, kétoldalú egyezményektõl függelten egyéni ösztöndíjak is. Ez azt jelenti, hogy a magyar pályázó egyéni ösztöndíjra pályázhat és általában a német fogadó intézményt is szabadon kiválasztja. A DAAD a németországi egyéni ösztöndíjak legnagyobb felkínálója. Röviden bemutatjuk a DAAD ösztöndíj kínálatát és ehhez kapcsolódóan még néhány más szervezetek által kínált attraktív, egyéni ösztöndíjakat.

 

 

 

Goethe-Institut Deutsche Botschaft TestDaF Fernstudienzentrum
Impresszum © DAAD-Informationszentrum Budapest
DAAD Links
Találja meg személyes ösztöndíját!
A DAAD ösztöndíj adatbázisában saját, egyéni kritériumok alapján (pl. szakterület stb.) találja meg a DAAD és egyéb szervezetek ösztöndíjprogramjait.
(angol változat itt)
Kötelezõ olvasmány DAAD ösztöndíjakra pályázóknak
Magyarországra vonatkozó specifikus információk a DAAD magyarországi ösztöndíjkínálatához - pontosan olvassa el és vegye figyelembe!

Tájékoztató a pályázáshoz
Általános tájékoztató a DAAD ösztöndíjakra történõ pályázáshoz.