deutsch
magyar
Információs Központ
DAAD Magyarországon
Hírek
Továbbtanulás
Kutatás
Ösztöndíjak
Intézményi programok
Nyelvtanulás
Nyelvvizsgák
Volt ösztöndíjasok
Linkek
Rendezvények
GYIK
Letöltés
Kontakt
DAAD - Deutscher Akademischer Austauschdienst
DAAD - Deutscher Akademischer Austauschdienst
Home

Online pályázati adatlap - kitöltési tájékoztató

Kedves Pályázók,

a következõ ösztöndíj programokra lehet az online jelentkezési lappal pályázni:

  • Nyári egyetemi ösztöndíj hallgatóknak és diplomásoknak

Azokat a pályázati dokumentumokat kell az online jelentkezési lappal együtt benyújtani, amelyet a pályázati kiírásban, valamint az "Ellenõrzõ lapon" a programinformációnál http://www.daad.info.hu/mstipendiendaadhsk.html talál. A pályázati anyag optimális elõkészítéséhez és a jelentkezési lap kérdéseinek a korrekt megválaszolásához javasoljuk a "Kitöltési útmutató"-t kinyomtatni.

A kinyomtatott, aláírt és fotóval ellátott online jelentkezési lapot két példányban november 15-ig juttassák el ajánlott levélként a következõ címre: (A postai bélyegzõ számít)

(Kérjük a borítékra írják rá: "DAAD - Stipendium")

Balassi Intézet
MÖB Iroda
1519 Budapest
Postafiók 385.

Felvilágosításért lehet fordulni:
Csáfordi Orsolya
Tel.: +361/384-9008
Fax: +361/343-6489
E-Mail: orsolya.csafordi@bbi.hu
Internet: www.scholarship.hu

A pályázat csak akkor érvényes, ha az összes írásbeli dokumentum a MÖB-nél megérkezett.

Az adatok bevitele után egy "személyi azonosító számot" (PKZ) fog kapni. Kérjük jegyezze fel ezt az azonosító számot illetve a jelentkezési lap egy másolatát õrizze meg. A kiválasztás eredménye legkésõbb május végéig a Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) honlapján jelenik meg.

Technikai tudnivalók

Kérjük ne használjon magyar ékezeteket az "û" "õ" és "í" betûnél az online jelentkezési lap kitöltésekor!

Kérjük vegyék figyelembe, hogy csak az online jelentkezési lap teljes kitöltése után kerülnek az adatai elmentésre. Ez azt jelenti, hogy egy nem teljesen kitöltött online jelentkezési lapot nem lehet elmenteni és késõbb onnan tovább folytatni. Ezen kívül az internet oldal bezáródik, ha több mint egy órán keresztül semmilyen adatot nem visz fel az online jelentkezési lapra! Ezért javasoljuk, hogy az adatok bevitele elõtt minden kérdést olvasson el és a megválaszoláshoz esetleg szükséges dokumentumokat elõre állítsa össze. (pl. önéletrajz, bizonyítványok)

Miután a teljesen kitöltött online jelentkezési lapot "elküldte", ezután az adatai (biztonságos körülmények között) tárolásra kerülnek egy elkülönített szerveren. Csak miután MÖB a pályázat teljes, írott dokumentumait megkapta, az adatai csak ezek után kerülnek lehívásra és eloször az adatai akkor állnak elektronikus úton rendelkezésre.

Az online jelentkezési lap kinyomtatásához szüksége van az Acrobat Reader program legalább 7.0 verziójára. A legújabb verziót itt (Download Acrobat Reader) tudja letölteni.

Az adatainak a tárolása és feldolgozása az adatvédelmi törvénynek megfelelõen történnek.

Készen áll? Az adatbevitel megkezdéséhez kérjük a "tovább" -ra klikkeljen. Ha technikai problémája merül fel, kérjük jelezze: mail@daad.info.hu


Sok sikert a pályázás során!

DAAD

tovább (német változat)

 

 

Goethe-Institut Deutsche Botschaft TestDaF Fernstudienzentrum
Impresszum © DAAD-Informationszentrum Budapest
DAAD Links
Találja meg személyes ösztöndíját!
A DAAD ösztöndíj adatbázisában saját, egyéni kritériumok alapján (pl. szakterület stb.) találja meg a DAAD és egyéb szervezetek ösztöndíjprogramjait.
(angol változat itt)

Kötelezõ olvasmány DAAD ösztöndíjakra pályázóknak
Magyarországra vonatkozó specifikus információk a DAAD magyarországi ösztöndíjkínálatához - pontosan olvassa el és vegye figyelembe!

Tájékoztató a pályázáshoz
Általános tájékoztató a DAAD ösztöndíjakra történõ pályázáshoz.