deutsch
magyar
Információs Központ
DAAD Magyarországon
Hírek
Továbbtanulás
Kutatás
Ösztöndíjak
Intézményi programok
Nyelvtanulás
Nyelvvizsgák
Volt ösztöndíjasok
Linkek
Rendezvények
GYIK
Letöltés
Kontakt
DAAD - Deutscher Akademischer Austauschdienst
DAAD - Deutscher Akademischer Austauschdienst
Home
Német nyelvtanulás

Magyarországon


A német nyelv Magyarországon még mindig az egyik legfontosabb és leggyakrabban tanult idegennyelv. Így nem fog Önnek nehézséget jelenteni, egy megfelelõ német nyelvtanfolyamot találni. A magyar nyelviskolák mellett a budapesti Goethe Intézet is - amely Németország kulturális intézete Magyarországon -, kínál német nyelvtanfolyamokat minden szinten. Ott célirányosan is felkészülhet az olyan nyelvvizsgákra, amelyeket a német felsõoktatási intézmények elfogadnak a német nyelvismeret igazolására. Részleteket a Goethe Intézet nyelvtanfolyamairól az intézet honlapján találhat:

A budapesti Goethe Intézet német nyelvtanfolyamai
A német nyelv távlatokat nyit - Információk magyarul az iskolai nyelvválasztáshoz: (PDF 280 KB)

Németországban

Sokan, akik intenzíven szeretnének német nyelvet tanulni, hosszabb vagy rövidebb idõre Németországban vesznek részt egy intenzív nyelvtanfolyamon. Amennyiben már konkrét tanulmányokat vagy kutatási tevékenységet tervez Németországba, célszerû a német fogadó intézménynél megérdeklõdni, hogy milyen lehetõségek léteznek ott ill. az adott városban az Ön szintjének megfelelõen német nyelvtanfolyamokat tekintve. Jó tanácsokat tartalmaz a DAAD nemzetközi internetoldala is, amely a német nyelv tanulásával foglalkozik:
"Deutsch lernen" - németül
"Learn German" - angolul

Ha esetleg nyáron néhány hétre szeretne nyelvtanulás céljából Németországba utazni, akkor érdemes egyetemi vagy fõiskolai nyári tanfolyamon résztvenni. Sok német felsõoktatási intézmény nyáron olyan német nyelvtanfolyamokat kínál a nagyvilágból érkezõ hallgatóknak, amelyek keretében jól meg lehet ismerkedni Németországgal is, és ráadásul a legtöbb esetben mérsékelt árakon. Magyar hallgatók minden õsszel pályázhatnak a DAAD "Nyári egyetemi ösztöndíj" programjára a következõ nyárra (ld. "Ösztöndíjak"). A német egyetemek és fõiskolák teljes nyári kurzuskínálata a következõ adatbázisban található meg:
Sommerkurse 2018 (németül) vagy Summer Schools 2018 (angolul)

Goethe-Institut Deutsche Botschaft TestDaF Fernstudienzentrum
Impresszum © DAAD-Informationszentrum Budapest
DAAD Links
Internetes német nyelvtanulás
A "Deutsch-Uni Online" olyan külföldiek részére kínál testreszabott német nyelvtanfolyamokat az interneten, akik németországi tanulmányokra vagy kutatási tevékenységre készülnek. Vajon érdemes-e Önnek is ezt kipróbálnia?