deutsch
magyar
Információs Központ
DAAD Magyarországon
Hírek
Továbbtanulás
Kutatás
Ösztöndíjak
Intézményi programok
Nyelvtanulás
Nyelvvizsgák
Volt ösztöndíjasok
Linkek
Rendezvények
GYIK
Letöltés
Kontakt
DAAD - Deutscher Akademischer Austauschdienst
DAAD - Deutscher Akademischer Austauschdienst
Home

Kutatási lehetõségek Németországban


Az ambiciózus kutatók számára szinte határtalan lehetõségeket nyújt Németország mint kutatási helyszín. Nemcsak a német egyetemek nagyon erõsek a kutatás területén, hanem sok híres egyetemen kívüli kutatóintézettel is büszkélkedhet Németország, amelyek különbözõ tudományos szervezetekhez tartoznak. Külföldi kutatókat általában szívesen fogadják, és számos nemzeti, kétoldalú vagy európai program támogatja a kutatócserét. Jó kiindulási pont azoknak a magyaroknak, akik németországi kutatás iránt érdeklõdnek, az a német kutatói mobilitási portál, amely az európai Era Careers kutatók mobilitását elõsegítõ hálózat keretében jött létre:
www.eracareers-germany.de
(angol nyelvû változat)

Jó áttekintést nyújt a németországi kutatási intézményekrõl a Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium (BMBF) portálja is:
www.forschungsportal.net

Online-keresõ felsõoktatási hivatásokhoz németországi, ausztriai és svájci egyetemeken, fõiskolákon és kutatóintézetekben:
www.academics.com

Külföldi diplomások konkrét németországi PhD-helyeket kereshetnek az adatbázisban, valamint a DAAD oldalon keresztül arra közvetlenül pályázhatnak: www.phdgermany.de


Külföldi tudosóknak részletes információ a németországi kutatási helyzetrõl. A honlap többek között az aktuális híreket és rendezvényeket, egy webkatalógust több mint 200 linkkel valamint egy keresõgépet tartalmaz a kutatási és fejlesztési témához.
www.research-in-germany.de

Egy intézmény vagy kontaktszemély keresése a németorzsági kutatási téma megvalósításához: Egy keresõgép a több mint 17.000 német kutatóintézetekrõl. Ezek az adatok mind a német egyetemek intézményeit és szemináriumait, valamint a kutatóintézeteket is tartalmazza:
Research Explorer

Németországi kutatások támogatására természetesen az "Ösztöndíjak" alatt felsorolt programok is szóba jöhetnek. További hasznos anyagokat a németországi kutatás témakörében a DAAD nemzetközi honlapja is kínál, ezek a jobboldali linklista segítségével elérhetõek.

Goethe-Institut Deutsche Botschaft TestDaF Fernstudienzentrum
Impresszum © DAAD-Informationszentrum Budapest
DAAD Links
Németország mint kutatási helyszín
Áttekintés Németország erõsségeirõl és sajátosságairól mint kutatási helyszín
(angol változat itt)

Kutatási szervezetek Németországban
Az egyetemen kívüli kutatás legfontosabb szereplõi valamint a legnagyobb kutatást támogató szervezetek
(angol változat itt)

Kutatási ranglisták
A német egyetemek kutatási erejét kimutató ranglisták
(angol változat itt)

Doktorálás Németországban
Átfogó információ a doktorálási lehetõségekrõl és elõfeltételekrõl azoknak számára, akik Németországban szeretnének doktorálni.
(angol változat itt)